Deze eerlijke worstjes smaken heel goed in combinatie met linzen. In dit simpele recept van worstmaker Samuel Levie proef je de herfst!
1. Fruit de ui aan in een pan met dikke bodem. Snijd de knolselderij en peen in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat alles opnieuw aanfruiten en voeg vervolgens water de linzen en het water toe. Laat het geheel 20 minuten koken.
2. Verhit een grillpan en snijd vier plakken brood van goede kwaliteit. Bak op de grillpan de worstjes aan beide kanten 7 minuten tot gaar. Besprenkel het brood met olijfolie en gril deze tot er een mooie streep op zit. Serveer de linzen met wat peterselie er overheen in een diep bord met daarop worst, de tomaat en een stuk gegrild brood.
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.