Dit recept voor paddenstoelen met ricotta en sjalotten brengt ons op een tip die wij ooit kregen: ga je de sjalotten en knoflook gebruiken, week ze dan eerst een halfuur in water, dan kun je ze straks makkelijker pellen. Het is geen must hoor, want zonder weken lukt het ook, maar wil je het jezelf makkelijk maken bij het bereiden van deze paddenstoelen met ricotta én sjalotten, laat ze weken in water. Kleine moeite, groot plezier!
1. Bak de sjalotten, knoflook, tijm en kaneelstokjes 12 minuten in de olijfolie en 40 gram van de boter tot de sjalotten zacht beginnen te worden. Draai het vuur hoger, voeg de portobello’s en kastanjechampignons toe en bak 2 minuten. Voeg de overige paddenstoelen en de chilivlokken toe en nog bak 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat hem borrelend in 8-10 minuten inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is en de sjalotten en knoflook gaar zijn.
2. Giet de pernod in de pan en doe er 1½ theelepel zout en flink wat gemalen zwarte peper bij. Laat de alcohol in 2 minuten verdampen en roer de achtergehouden boter en de gehakte kruiden door de paddenstoelen. Roer de ricotta en citroenrasp in een kommetje door elkaar. Verdeel de warme paddenstoelen over vier borden en schep op elke portie een kwart van de ricotta. Sprenkel er wat olijfolie over en serveer. Lekker met een sneetje zuurdesembrood.
Voor 2-4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.