Dit gerecht is ideaal voor een groots diner. Je zet de groenten in de oven en hebt er geen omkijken meer naar. De lamssteak bak je in de pan of – als het weer het toestaat – lekker op de BBQ. Jummy!
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Verdeel de stukjes pompoen, venkel, ui en tomaat over een ovenschaal. Besprenkel ze met de olie, balsamicoazijn en de venkelzaadjes. Rooster de groenten 40 minuten in de oven.
3. Verhit olie in een pan en braad het vlees op hoog vuur zo’n 2 minuten per kant aan op hoog vuur, tot het bruin is. Voeg op het laatst knoflook toe. Verdeel het vlees over de groenten, schep het braadvocht erover en bestrooi met de olijven. Bak nog 6–8 minuten in de oven, tot het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Laat 5 minuten rusten voor je het serveert.
4 personen
• 1 kleine pompoen, geschild en in stukjes
• 1 grote venkelknol, in 8 parten
• 2 kleine rode uien, in partjes
• 6 middelgrote trostomaten, gehalveerd
• 4 el olijfolie, en een beetje voor het bakken
• 3 el balsamicoazijn
• 1 el venkelzaad, gekneusd
• 4 lamssteaks of – koteletjes, op kamertemperatuur
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• handvol ontpitte olijven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.