Osso buco

Osso buco

Dit Italiaanse gerecht is een echte klassieker. Osso buco is het ultieme Italiaanse comfort food!

Bereiding

1. Snijd of knip het membraan rond de schenkels in zodat het vlees niet opkrult.

2. Bestrooi met een dun laagje bloem.

3. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 minuten.

4. Doe het vlees in de pan erbij en bak op hoog vuur aan, elke kant 4-5 minuten.

5. Schenk de passata en bouillon erbij, voeg zout en peper toe, leg het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.

6. Maak af met gremolada en dien op.

Dit recept komt uit het boek ‘Italiaans Easy’ van Giovanna Torrico (€19,99, Becht). 

 

Voor 2 peronsen:

  • 2 runderschenkels, ongeveer 4 cm dik
  • tarwebloem, om het vlees mee te bestrooien
  • 40 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels passata
  • 100 ml kippenbouillon, kokendheet
  • 1 hoeveelheid gremolada (zie blz. 15)
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief