Dit Italiaanse gerecht is een echte klassieker. Osso buco is het ultieme Italiaanse comfort food!
1. Snijd of knip het membraan rond de schenkels in zodat het vlees niet opkrult.
2. Bestrooi met een dun laagje bloem.
3. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 minuten.
4. Doe het vlees in de pan erbij en bak op hoog vuur aan, elke kant 4-5 minuten.
5. Schenk de passata en bouillon erbij, voeg zout en peper toe, leg het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.
6. Maak af met gremolada en dien op.
Dit recept komt uit het boek ‘Italiaans Easy’ van Giovanna Torrico (€19,99, Becht).
Voor 2 peronsen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.