Oerbiet-carpaccio

Oerbiet-carpaccio

Bereiding

In het kookboek ‘De kracht van kruiden’ deelt chef-kok Peter Lute zijn liefde voor verse kruiden en specerijen, die hij het allerliefst rechtstreeks vanuit de natuur op het bord legt. Probeer het zelf met dit recept!

1. Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan (of een grote pan met dikke bodem) op 170 °C. 

2. Doe de bieten en de frambozenazijn in een pan en giet er zo veel water bij tot ze net onderstaan.
 
3. Zet de pan op middelhoog vuur, breng aan de kook en kook de bieten 1 uur, of tot ze beetgaar zijn. Laat ze met het deksel op de pan afkoelen.

4. Zet intussen drie ondiepe kommen klaar voor het paneren van de fetablokjes: doe de bloem in de eerste kom, het eiwit in de tweede en het paneermeel in de laatste.

5. Dep de fetablokjes droog met een prop keukenpapier en wentel ze dan door de bloem (klop de overtollige bloem eraf). Haal de blokjes daarna door het eiwit (laat een teveel eraf
druipen) en wentel ze vervolgens door het paneermeel. 

6. Schil de bieten, snijd de onder- en bovenkant eraf en schaaf ze met een dunschiller of mandoline (gebruik de beschermkap) in dunne plakjes.

7. Laat de blokjes feta langzaam in de hete frituurolie zakken en bak ze in een paar minuten lichtbruin ‒ controleer ze regelmatig. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. 

8. Verdeel de plakjes biet over borden, strooi de dille erover en bedruppel met hazelnootolie naar smaak. Leg als laatste de gefrituurde fetablokjes erop en serveer.
 
Dit recept komt uit het boek ‘De kracht van Kruiden’ van Peter Lute (€29,99, Carrera Culinair).

4 personen:

  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • 400 g (oer)bieten, gewassen
  • 100 ml frambozenazijn
  • bloem, om te paneren
  • eiwit, om te paneren
  • paneermeel of grof
  • broodkruim, om te paneren
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 bos dille, fijngesneden
  • hazelnootolie, naar smaak


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek