Larb is een frisse en zinderende Thaise salade die veel sneller op tafel staat dan je zou denken. Maak je dit met tofugehakt? Dan moet je er iets meer tijd voor uittrekken. Kant-en-klaar vegagehakt kan natuurlijk ook.
1. Rul het gehakt in de zonnebloemolie, of maak het tofugehakt.
2. Maak intussen een papje van de maizena, 3 eetlepels water, het limoensap, de vissaus of miso en de bruine suiker.
3. Verwijder het gehakt uit de pan en verhit de olie waarin je het hebt geruld opnieuw. Bak hierin de gember, knoflook, sereh en rawits +- 1 minuut. Let er hierbij op dat de knoflook niet bruin kleurt.
4. Voeg zodra de kruiden flink beginnen te geuren het maizenapapje toe, roer snel stevig door en verwijder van het vuur zodra de saus is ingedikt. Dit gebeurt heel snel.
5. Doe nu het gehakt terug in de pan met daarbij de sjalot, munt en koriander en meng alles nog een keer goed zodat alles mooi gelijkmatig bedekt is met een dunne laag saus.
6. Serveer in of met de slablaadjes en nog wat verse munt, koriander en grofgehakte pinda’s of cashewnoten. Een kom witte rijst maakt de maaltijd af.
Voor 2-4 personen
Voor de saus
Om het af te maken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.