Knapperige noedels met seafood

Knapperige noedels met seafood

Bereiding

  1. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af, doe ze terug in de pan en meng met de suiker, sesamolie en ½ eetlepel lichte sojasaus.
  2. Snijd de coquilles horizontaal doormidden zodat je van elke coquille 2 dunnere plakken hebt. Meng in een kom de coquilles en garnalen met 1 theelepel maizena, ½ theelepel neutrale olie, de Shaoxing en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. Snijd de bimi in stukken van 5 centimeter. Hak de knoflook en gember fijn.
  3. Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en bak hierin de noedels in 8 tot 10 minuten aan één kant goudbruin en knapperig. Zet na een paar minuten het vuur iets lager. Giet zo nodig af en toe wat extra olie in de pan, de noedels moeten aan de onderkant echt frituren. Gebruik stokjes om de bovenste noedels een beetje te fluffen, zodat die niet allemaal aan elkaar plakken. Haal uit de pan, keer om en leg in een diep bord of op een schaal (de knapperige kant moet dus boven liggen). Dit is een beetje gedoe, want je wilt wel dat de noedels bij elkaar blijven. Ik legde mijn bord in de pan al een soort half op de noedels, en maakte toen met mijn spatel een snelle beweging. Succes!
  4. Giet zoveel olie uit de pan dat er nog een paar eetlepels in zitten. Bak de bimi zo’n 5 minuten op hoog vuur. Haal  uit de pan en haal de coquilles en garnalen uit de marinade. Bak ze circa 20 seconden per kant op hoog vuur. Doe dit eventueel in delen zodat de boel niet gaat stomen maar je ze goed dichtschroeit. Ze hoeven niet gaar te zijn, want ze gaan zo nog even de saus in. Haal de coquilles en garnalen uit de pan en bewaar bij de bimi.
  5. Fruit de knoflook en gember circa 30 tot 60 seconden in de olie die nog in de wok zit. Blus af met de bouillon of  het water, voeg de oestersaus en de rest van de sojasaus toe en breng aan de kook. Meng 2 theelepels maizena  met 1 eetlepel water en voeg toe. Laat 1 minuut pruttelen, tot de saus indikt. Voeg de coquilles, garnalen en bimi  toe, pruttel nog 30 seconden en zet het vuur uit. Proef en breng op smaak met zout als je geen bouillon maar  water gebruikt.
  6. Giet de coquilles, garnalen, bimi en alle saus over de noedels en serveer direct.

 

2 personen | 30 minuten

• 200 gram dunne eiernoedels
• ¼ theel. kristalsuiker
• ¼ theel. sesamolie
• 1½ eetl. lichte sojasaus
• 3 coquilles
• 4 gepelde garnalen
• 3 theel. maizena
• neutrale olie om in te bakken
• 1 theel. Shaoxing rijstwijn
• zout
• 200 gram bimi
• 1 teen knoflook
• 3 cm gember
• 250 ml bouillon of water
• 1 eetl. oestersaus


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief