Ella Mills: ‘Het beste van deze bowl is dat er niets wordt verspild, omdat we de hele bloemkool gebruiken: de steel, bladeren en roosjes. Het klinkt misschien vreemd, maar de bladeren worden lekker crunchy en de stelen smelten mooi samen met de gladde limabonenpuree en geroosterde knoflook, mosterd, rozemarijn, tijm en citroensap.’
1. Verwarm de oven voor op 250 °C.
2. Leg de bloemkool op een snijplank, snijd het loof en de stelen van de stronk en leg ze opzij. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en leg ze op een bakplaat met de kurkuma, komijn, en scheutje olijfolie en een snuf zout en peper. Schep alles goed om, zodat de bloemkoolroosjes goed met de specerijen zijn bedekt.
3. Snijd de stelen in hapklare stukjes. Leg de stelen en het loof gescheiden van elkaar op een andere bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met een snuf zout.
4. Zet beide bakplaten in de oven en rooster de inhoud 10 minuten.
5. Haal na 10 minuten de bakplaat met het loof en de stelen eruit. Laat de andere bakplaat in de oven staan en rooster de bloemkool nog 10-15 minuten, tot de roosjes licht geschroeid zijn.
6. Maak de puree. Doe de limabonen in de keukenmachine en voeg de geroosterde bloemkoolstelen, de mosterd, appelciderazijn, rozemarijn en tijm, het citroensap, de amandelmelk, knoflook en een snuf zout toe. Pureer het mengsel met de pulsknop tot het glad is.
7. Verdeel de puree over de kommen en leg de geroosterde bloemkoolroosjes en het loof erop. Strooi er vlak voor het serveren wat geroosterde pijnboompitten en peterselie over.
Voor 2 grote portie sof 4 kleine
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.