Sharon de Miranda: ‘Mij kun je wakker maken voor zo’n beetje elke bowl, maar deze bowl is gewoon briljant!’
1. Meng de mais met het limoensap, wat peper en zout en een scheutje koolzaadolie.
2. Verwarm de kidneybonen en spoel ze daarna af. Laat de kidneybonen uitlekken en schep ze om met de ketchup.
3. Snijd de muntblaadjes en knoflook fijn en roer ze door de yoghurt tot een dipsaus. Snijd de rode uien, paprika’s en tomaten in blokjes en schep ze door elkaar. Snijd de koriander fijn en meng met de tabasco, worcestersaus en wat zout door de salade.
4. Snijd de peterselie fijn en snijd de champignons in plakjes. Rul het gehakt goudbruin met de kaneel-, komijn- en korianderpoeder en wat peper en zout. Bak de champignons even mee, haal de pan van het vuur en schep de peterselie door het gehaktmengsel.
5. Stel de bowls samen met de mais, bonen, salade en het gehakt. Verdeel de nachochips erover en serveer de dipsaus erbij. Of zet alle ingrediënten los op tafel en laat iedereen z’n eigen bowl maken