Deze spiesjes met mozzarella, peer en rozemarijn zien er ontzettend feestelijk uit en zijn heel makkelijk om zelf te maken. Serveer ze als anti pasti of amuse. Wedden dat het niet bij eentje blijft?
1. Maak spiesjes van de rozemarijn door de naaldjes eraf te rissen – laat ze op de bovenste paar centimeter zitten. Hak de naaldjes van 1 takje fijn en doe ze in een grote kom met de peren, mozzarella, ciabatta, pancetta, knoflook, citroenraspsel en -sap, de olie en wat zout en peper. Meng goed.
2. Laat 5–10 minuten marineren. Rijg de stukjes aan de rozemarijnspiesjes in de volgorde peer, mozzarella, brood. Wikkel de pancetta zorgvuldig om de mozzarella; het brood en de peer beschermen de kaas tegen de hitte. Zet de grill ondertussen op de hoogste stand.
3. Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze 5–6 minuten; keer ze halverwege om. De pancetta wordt krokant en de mozzarella lekker smeuïg. Serveer met wat druppeltjes citroensap.
12 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.