Dit is eerder een compositie dan een recept – het is de zomerse keuken op zijn eenvoudigst. Aangezien het welslagen van dit gerecht afhangt van de kwaliteit van de ingrediënten, moet je wachten tot de perziken perfect rijp en zoet zijn. Ik geef de voorkeur aan buffelmozzarella uit Campanië, hoe verser hoe beter, maar dit zou ook lekker zijn met verse ricotta. Je kunt ook nectarines in plaats van perziken gebruiken.
1. Scheur de mozzarella met je handen in stukken en verdeel over een groot bord of een grote serveerschaal.
2. Halveer en ontpit de perziken en snijd elke perzik in zessen of in dikke plakken. Besprenkel de perziken licht met wat olijfolie en net genoeg citroensap om de zoetheid van de perziken in balans te brengen. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
3. Meng het basilicum voorzichtig met de aangemaakte perziken en leg bij de mozzarella. Besprenkel de kaas met je beste olijfolie. Drapeer tot slot de ham er mooi over.
Voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.