Een van de populairste Japanse varianten op misosoep wordt gemaakt met de paddenstoel genaamd nameko, die een milde, nootachtige smaak en een bijzondere, glibberige buitenkant heeft – weer zo’n voorbeeld van het in Japan zo gewaardeerde nebaneba-mondgevoel. Als de paddenstoelen in soep worden gegaard, wordt de bouillon dikker, voller, heerlijk kleverig en stevig. Eenzelfde resultaat krijg je met de combinatie van beukenzwam (shimeji) en okra.
Je kunt de soep 5 dagen in de koelkast bewaren.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.