Midden-Oosterse hutspot

Midden-Oosterse hutspot

Dit gerecht ziet er misschien niet uit zoals we hutspot kennen, maar aan wortel, aardappel en ui ontbreekt dit gerecht zeker niet. Daarnaast zit er nog veel meer lekkers in én bij, waardoor het zelfs op een sjiek dinertje menig hart sneller laat kloppen. Kun je geen truffelaardappel vinden, dan kun je ook kiezen voor pastinaak of knolselderij. 

Bereiding



1 Boen de bospenen schoon en doe ze in een ovenschaal. Voeg wat kokosolie en de twee tenen knoflook met schil toe.

2 Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wortelen gedurende 50 minuten op dezelfde stand gaar. Bestrooi de wortelen nadat ze 40 minuten in de oven hebben gezeten met ras el hanout.

3 Terwijl de wortelen aan het garen zijn, kun je de aardappelen met het laurierblad en de peperkorrels opzetten en aan het fruiten van de ui beginnen. Zorg dat de aardappelen volledig in heet water zijn ondergedompeld. Gaar de aardappelen gedurende 20 minuten zachtjes op laag vuur. Draai dan het vuur uit en laat de aardappelen nog even in het water nagaren.

4 Fruit de gesnipperde rode ui in wat kokosolie en voeg op het laatst wat vers tijmblad toe. Draai het vuur uit. Haal de wortelen uit de oven en snijd ze in stukjes van een halve cm lang.

5 Schil de knoflooktenen en gebruik 1 teen, 3 takjes tijm en het sinaasappelsap om een marinade van te maken. Sprenkel dit over de stukjes wortel en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

6 Laat de wortels marineren terwijl je de puree maakt. Schep de puree op de borden, schep daarop wat gemarineerde wortel en besprenkel de schotel met pistache, tijm en citroenrasp.
Pureer de aardappelen met een staafmixer, of gebruik een stamppotstamper en voeg de tweede knoflookteen toe.

7 Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en besprenkel de puree met wat gehakte pistachenootjes en de rasp van een citroenschil.

TIP: Zijn er geen truffelaardappelen verkrijgbaar? Kies dan pastinaak of knolselderij.


Dit recept komt uit het boek Vegan’ van Kyra de Vreeze (€ 18,99, Kosmos Uitgevers).

Voor: 2 porties 

Tijd: 50 minuten

  • 250 g bospeen
  • 2 tenen knoflook, in de schil
  • 1 tl ras el hanout (laatste 10 min van oventijd)
  • 350 g truffelaardappelen, geschild en gehalveerd
  • water, om te koken
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2-3 el kokosolie
  • 6 takjes verse tijm, zonder stelen
  • 75 ml sinaasappelsap
  • zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • 1 hand pistachenootjes, zonder dop
  • snufje geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • 1 laurierblad
  • 5 zwarte peperkorrels


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief