Worstmakers Brandt en Levie bezochten Italiaanse slagers en kregen tips en trucs van ‘s lands de beste leermeesters. Proef de traditionele recepten van deze worstexperts zoals ribollita, langzaamgegaarde varkensrib van de barbecue of deze met worstvlees gevulde pompoen. Zorg in dit recept voor een goede, biologische pompoen – dit soort pompoenen zijn onbespoten en hoef je niet te schillen.
1 Snijd de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open. Verwijder met een lepel de zaden.
2 Snijd de bleekselderij, wortel, rode ui en venkel in kleine blokjes en doe alles in een kom. Ontdoe ondertussen de worsten van hun vel, verkruimel het pepertje en snijd het brood in kleine blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed tot een samenhangend geheel.
3 Verwarm de oven op 180ºC. Vul de pompoen met het worstmengsel en grill hem vervolgens 40 minuten in de oven. Als je een mesje in het zachte pompoenvlees kunt steken en de vulling stevig is, is hij gaar. Serveer de pompoen in zijn geheel met een frisse salade erbij.
4 personen
• 1 grote pompoen
• 3 verse varkensworstjes
• 2 stengels bleekselderij
• 1 wortel
• ½ rode ui
• ½ venkel
• ½ gedroogd pepertje
• schil van ½ citroen
• 2 sneetjes oud witbrood
• flinke hand gesneden peterselie
• olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.