Bloemkool-koekjes met chutney

Bloemkool-koekjes met chutney

Latkes worden gemaakt met aardappel, maar je kunt natuurlijk ook een soort latkes maken van allerlei soorten groenten. Ik gebruik er vaak bloemkool voor waar ik dan Indiase kruiden aan toevoeg met een korianderchutney erbij.

Bereiding

De korianderchutney

Rooster het korianderzaad en het komijnzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de specerijen gaan geuren de geraspte kokos toe en bak 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Maal de specerijen samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Schep de chutney in een koude, gesteriliseerde pot en sluit af. Bewaar de chutney in de koelkast, daar blijft hij 1 week goed.

De bloemkoolkoekjes

1. Meng in een kom de bloemkool met de wortelen en de lente-uitjes. Roer daar de garam masala en het komijnpoeder doorheen en maak op smaak met zout en peper. Roer tot slot de bloem en de eieren erdoorheen.

2. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Neem een flinke schep van het bloemkoolmengsel en vorm daar in de pan een koekje van ongeveer 8 centimeter doorsnede van. Bak 4-5 koekjes per keer. Bak ze 4-5 minuten, draai ze dan om en bak de andere kant tot ze rondom goudbruin zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

3. Eet de koekjes warm met korianderchutney

Voor de bloemkoolkoekjes

  • ½ bloemkool, geraspt
  • 2 wortelen, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • ½ el garam masala
  • ½ tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 1 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • zonnebloemolie, om in te bakken

Voor de korianderchutney

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 100 g geraspte kokos
  • 60 g koriander, grofgehakt
  • 30 g munt (alleen de blaadjes)
  • 3 cm gemberwortel, geschild en grof gesneden
  • 1 groene chilipeper, zaadlijsten eventueel verwijderd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming