Meloenijsjes

Meloenijsjes

Bij ijslolly’s denk je natuurlijk vaak aan die felgekleurde kinderijsjes, die eigenlijk naar niks anders dan suiker smaken. Maar deze volwassen variant van een ijsje zitten vol echte heerlijke smaken en bevatten verder geen kleur- of smaakstoffen. Het basisingrediënt is een zoete honingmeloen. Bovendien zo gemaakt, alhoewel je natuurlijk wel even geduld moet hebben met de invriestijd.

Bereiding



1. Verhit de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost.

2. Doe de blokjes meloen in een foodprocessor of blender en maal ze tot puree. Werk de puree door een zeef.

3. Doe de gezeefde puree samen met de overige ingrediënten terug in de foodprocessor of blender en meng alles goed.

4. Giet dit mengsel in ijslollyvormpjes en zet ze in de diepvries tot ze helemaal zijn bevroren.

 

Voor 10 stuks. Voorbereiding 15 minuten, in de diepvries: 8-12 uur.

  • 100 ml slagroom
  • 800g gele honingmeloen (circa drie kwart van een meloen), in blokjes
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 ml gecondenseerde melk

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten