Matchamuffins met knapperige topping

Matchamuffins met knapperige topping

Muffins, wie houdt daar nou niet van?! Deze variant is nét even anders dan je standaard vanillemuffin door een lepeltje matchapoeder. En geloof ons: dat is verrassend lekker! Daarnaast zorgt de crunchy topping voor een heerlijk contrast met de fluffy cake. Doe ons er maar tien!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Splits de eieren.

3. Klop de eidooiers met de twee suikersoorten los, voeg de boter toe en roer alles goed door.

4. Meng de bloem, het bakpoeder en de matcha.

5. Voeg dit mengsel toe aan het eiermengsel en meng alles zorgvuldig.

6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

7. Giet het beslag in 12 beboterde muffinvormpjes en verdeel de muesli of granola erover.

8. Zet de muffins 25 minuten in de oven.

Voor 12 muffins, voorbereiding 20 minuten, bereiding 25 minuten.

  • 5 eieren
  • 170 g poedersuiker
  • 50 g kokosbloesem-, oerof rietsuiker
  • 250 g boter, zacht geroerd of gesmolten
  • 225 g bloem 1 zakje bakpoeder
  • 15 g matchapoeder
  • 100-120 g muesli of granola naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine