Matcha-kokos repen

Matcha-kokos repen

Zodra ik deze repen maak, zijn ze binnen no time op. En terecht! De combinatie van kokos, matcha, chocolade en de dadel-cashewbodem is off the hook.

Bereiding

1. Doe de dadels, cashewnoten en havermout in de kom van de keuken machine en mix tot je een samenhangend mengsel hebt.

2. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Meng de kokosolie, agavesiroop, kokos en matchapoeder in een kom.  Verdeel dit over het mengsel in het bakblik, druk goed aan.

4. Zet het bakblik 3 uur in de vriezer.

5. Snijd daarna in tien repen.

6. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie in een kom. Roer af en  toe. Dit kan ook in de magnetron. Verwarm dan telkens 15 seconden op  de hoogste stand, roer en herhaal tot de chocolade gesmolten is.

7. Leg de repen op een vel bakpapier of een taartrek. Sprenkel de gesmolten  chocolade over de repen. Laat afkoelen in de koelkast of vriezer.

8. Bewaar de repen goed verpakt in de vriezer. Haal ze ruim op tijd eruit en  serveer op kamertemperatuur.

TIP! Je kunt het matchapoeder vervangen door cacaopoeder, bieten- of blauw spirulinapoeder voor een andere kleur en smaak.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 10 repen. Bereidingstijd 15 minuten. Tijd in vriezer 3 uur.

  •  250 g dadels, pit verwijderd
  • 150 g cashewnoten, ongeroosterd
  • 60 g havermout
  • 80 g kokosolie, gesmolten
  • 50 g agavesiroop
  • 150 g geraspte kokos
  • 1 tl matchapoeder
  • 100 g pure chocolade (70%)

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek