1 Mix vde bloem, amandelen, suiker en boter in de keukenmachine tot het mengsel lijkt op grof broodkruim. Klop het ei los met 1 eetlepel koud water, voeg toe en mix tot het deeg een bal vormt. Bewaar het deeg gewikkeld in plasticfolie 1–2 uur in de koelkast.
8 personen
• 2 rijpe mango’s
• fijne kristalsuiker, om te karamelliseren
Deeg
• 250 g bloem
• 50 g gemalen amandelen
• 75 g fijne kristalsuiker
• 175 g koude boter, in blokjes
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
Banketbakkersroom
• 125 ml melk
• 35 g fijne kristalsuiker
• ½ tl vanille-extract
• 2 eidooiers
• 1 tl maïzena
• 1 tl bloem
• 125 ml slagroom
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.