Mangotaartje

Mangotaartje

Bereiding

1 Mix vde bloem, amandelen, suiker en boter in de keukenmachine tot het mengsel lijkt op grof broodkruim. Klop het ei los met 1 eetlepel koud water, voeg toe en mix tot het deeg een bal vormt. Bewaar het deeg gewikkeld in plasticfolie 1–2 uur in de koelkast.

8 personen

• 2 rijpe mango’s

• fijne kristalsuiker, om te karamelliseren



Deeg

• 250 g bloem

• 50 g gemalen amandelen

• 75 g fijne kristalsuiker

• 175 g koude boter, in blokjes

• 1 ei

• 1 tl vanille-extract



Banketbakkersroom

• 125 ml melk

• 35 g fijne kristalsuiker

• ½ tl vanille-extract

• 2 eidooiers

• 1 tl maïzena

• 1 tl bloem

• 125 ml slagroom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine