Dit recept is heel eenvoudig te maken en zó lekker. Altijd wanneer ik in de patisserie ben, kan ik het niet laten om een of twee madeleines te eten. Sterker nog: madeleines zijn de enige patisserie die ik daadwerkelijk elke dag eet! Deze cakejes zijn geweldig als middagsnack voor je kinderen en zijn ook erg leuk en gemakkelijk om samen te maken.
Bestrooi de madeleines met poedersuiker et bon appetit!
Wist je dit? Het kleine bultje bovenop heeft de madeleine te danken aan de ronde vorm van de schelp: het midden bevat meer deeg en rijst als gevolg daarvan. Om dit effect te versterken, raad ik aan om het madeleinebeslag minimaal 30 minuten in de vorm te laten rusten in de koelkast voordat het wordt gebakken. Het bultje wordt groter als het koude beslag snel opwarmt in de hete oven.
Fotocredits: Danique van Kesteren
——————–
Bakworkshop: ga op 19 juni as aan de slag met het maken van je eigen lemon meringue taart. Samen met Audrey Krief van Ma Petite Patisserie leert ze je alle fijne kneepjes van het vak. Meld je nu aan en betaal 75 euro ipv 150 euro. Zien je we je daar?