Luau ananasrijst met tofu, kokos & macadamianoten

Luau ananasrijst met tofu, kokos & macadamianoten

Luau is een traditioneel Hawaïaans feest waar de mensen bijeenkomen om een mooi moment met elkaar te vieren. En natuurlijk horen daar eten en entertainment bij! Er wordt veel rijst gegeten met ananas, ham, geroosterde macadamianoten en kokosrasp. Alle originele smaken komen terug in dit gerecht. Onze toevoeging? Gerookte tofu en extra groenten!

Bereiding

1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat compleet afkoelen. Je kunt dit eventueel een dag van tevoren al maken, ook kan er overgebleven rijst gebruikt worden.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de macadamianoten over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de macadamianoten in 3-4 minuten en verdeel vervolgens de kokosrasp over de andere helft van de bakplaat en rooster het geheel nog 3-4 minuten terwijl je het halverwege omschudt. Zet opzij, laat afkoelen en hak de macadamianoten grof.

3. Verhit kokosolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 5-6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en bak dit 1-2 minuten totdat het begint te geuren.

4. Voeg de afgekoelde rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg de doperwten, mais, ananas, ⅔ van de bosuien, gerookte tofu en de helft van de geroosterde kokosrasp toe. Roer nogmaals goed door elkaar en laat het geheel opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de rijst over de borden, garneer met de macadamianoten, overgebleven bosui en de geroosterde kokosrasp en serveer direct.

  • 300 g rijst
  • 40 g macadamianoten
  • 40 g kokosrasp
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 200 g doperwten (diepvries), ontdooid
  • 150 g mais (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ananas, in blokjes
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 200 g gerookte tofu, in blokjes
  • kokosolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief