Limoen basilicum rumcake a la baba

Limoen basilicum rumcake a la baba

Bereiding

1 Schenk de melk in de kom, samen met de gist en een vierde deel van het meel. Laat dit alles een paar minuten schuimen en klop het dan met een mixer goed door elkaar. Houd het
 20 minuten apart of tot het in volume is verdubbeld.

2 Klop de eieren er een voor een door, gevolgd door de rest van het meel, de 2 eetlepels suiker en een snuf zout. Voeg de geraspte schil van 1 limoen toe en klop er een zacht deeg van.

3 Mix langzaam de gesmolten boter erdoor, tot het deeg smeuig en glad is. Doe het over in een andere kom, leg er een schone theedoek overheen en laat het deeg in 30 minuten weer rijzen tot het dubbele volume.

4 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet een tulbandvorm (0 22 cm) in met wat boter en duw het deeg erin. Dek het weer af en laat het nog 45 minuten rijzen tot de rand van de vorm.

5 Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven – of tot-ie goudbruin is en loslaat van de zijkanten van de vorm.

6 Voor de siroop: doe de suiker in een pan met het grootste deel van het basilicum (bewaar een paar takjes voor de garnering), het limoensap en rest van de geraspte schil plus 800 ml water. Breng dit mengsel op middelhoog vuur aan de kook; draai rond met de pan om de suiker te laten oplossen. Laat de siroop dan nog circa 5 minuten inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de rum erdoor.

7 Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Prik na 5 minuten met een houten prikker gaatjes in de bovenkant en schenk er zoveel mogelijk van de warme siroop over (gooi het basilicum weg).

8 Stort de cake op een schaal, schenk er nog meer van de siroop over en bestrooi het geheel met de bewaarde basilicumblaadjes.

Per portie 528 kcal, 15,7 g vet (8,3 g verzadigd), 7,6 g eiwit, 87,1 g koolhydraten, 62,3 g suikers

10 personen
• 160 ml melk, verwarmd
• zakje gedroogde gist à 7 g
• 335 g witbroodmeel, plus extra voor het bestuiven
• 4 grote eieren
• 550 g fijne kristalsuiker, plus 2 el extra
• geraspte schil en sap van 2 limoenen
• 150 g boter, gesmolten, plus extra voor het invetten
• wat takjes basilicum
• 150 ml golden rum (bijv. Bacardi Gold)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine