Lemoncurd smaakt met bijna alles goed. Wij smeren het graag op een beschuitje of scone, of roeren het door de yoghurt voor een friszure citroensmaak.
1. Doe het sap en de schil van de 4 citroenen samen met de suiker en boter in een steelpan met dikke bodem. Zet op een laag tot middelmatig vuur totdat de boter is gesmolten en roer af en toe door met een garde.
2. Klop de 4 eieren met de hand in een aparte kom en giet het vervolgens al roerend bij het citroen- boter mengsel. Breng het geheel gedurende tien minuten voorzichtig aan de kook op een zacht vuurtje. Pas op dat je het vuur niet te hoog zet anders stolt het ei. Roer het regelmatig door totdat het mengsel dik wordt.
voor 1 potje lemon curd
– 4 biologische citroenen
– 225 g suiker
– 125 g ongezouten boter
– 4 eieren
– steelpan met dikke bodem
– (jam)pot met deksel
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.