Lamsschenkels met chili

Lamsschenkels met chili

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Doe de gedroogde chilipepers, de rozijnen en het appelsap in een kom. Leg de lamsschenkels in een braadslee en wrijf ze in met olijfolie, zeezout en zwarte peper. Bak ze 20 minuten in de oven. Pak ondertussen een ovenvaste braadpan waarin de schenkels vlak naast elkaar kunnen liggen – zo’n 24 cm in doorsnee en 10 cm hoog. Zet de pan op middelhoog vuur en giet er een scheut olijfolie in. Bak de uisnippers, knoflook, verse chilipepers, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en rozemarijn ongeveer 10 minuten op laag vuur.


2 Pureer, als de uisnippers zacht zijn, de geweekte chilipepers en rozijnen met het appelsap (voeg gerust een scheutje rode wijn of whisky toe!) in de keukenmachine. Roer deze puree door het uimengsel.

3 Neem de schenkels uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 140 ºC. Voeg ze toe aan het uimengsel in de braadpan, samen met de blokje tomaat en de bouillon of het water. Roer alles goed door elkaar, leg het deksel op de pan en laat het geheel 2½-3 uur stoven in de oven. Voeg tussentijds wat bouillon of water toe als je denkt dat het te droog wordt.

Als het vlees loslaat van het bot en de saus mooi dik is, neem je het gerecht uit de oven. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe, plus een scheut wijnazijn. Voor een extra kick pureer ik zelf graag een knoflookteen en wat verse chilipeper met een snufje zout. Dit roer ik dan door het gerecht.

Per portie 702 kcal, 36,8 g vet (15 g verzadigd), 54,3 g eiwit, 39,4 g koolhydraten, 28 g suiker

4 personen
• 2–3 gerookte anchopepers
• flinke handvol rozijnen
• 300 ml appelsap
• 4 lamsschenkels
• olijfolie
• 3 middelgrote rode uien, fijngesnipperd
• 8 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 2–3 verse rode chilipepers, gehalveerd, zaadjes verwijderd
• 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
• wat verse laurierblaadjes
• 3–4 takjes rozemarijn
• 400 g blokjes tomaat uit blik
• 750 ml kippenbouillon of water
• scheutje rodewijnazijn
• gesneden rode chilipepers en plakjes knoflook (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!