Dit tropische gerecht wordt vaak geserveerd op de Cariben. Serveer samen met de dressing en knoflookroom en eet buiten aan de picknicktafel.
1 Snijd met een scherp mes de lamskoteletten los. Snijd het vlees tussen de botjes weg, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Zet de stukjes lamsvlees zolang in de koelkast.
2 Verhit wat olie in een koekenpan en bak de koteletten 1 minuut per kant. Leg ze op een plank en bestrooi met zout, peper en naaldjes rozemarijn.
3 Doe de restjes vlees met het eiwit, de room plus zout en peper in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Bedek de buitenkant van de lamskoteletten met dit ‘gehakt’, rol strak op in plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
4 Neem de folie van de koteletten, haal ze door de banaanrasp, rol weer in folie en laat 20 minuten rusten. 5 Verwarm de oven op 175 °C. Verhit de olie in een diepe pan en frituur de koteletten in 3 minuten krokant. Laat je nog 5-8 minuten garen in de oven, dek af onder alufolie en laat 10 minuten rusten.
5 Voor de persillade maal je de knoflook, peterselie en olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot de dikte van pesto.
6 Pers voor de knoflookroom de knoflooktenen of hak ze heel fijn en doe de puree samen met de melk in een steelpannetje. Breng het geheel op middelhoog vuur tegen de kook aan, laat niet koken (dan brand de melk aan!), en laat zo in 20-30 minuten inkoken tot een dikkere saus. Heb je geen geduld? Bindt de saus dan met een beetje bloem of maizena. Haal de pan van het vuur en meng een lepel crème fraîche erdoor.
2 personen
• 2 kleine lamsracks (à 180 g),
ontvliesd (vraag eventueel je
slager dit te doen)
• 2 takjes rozemarijn
• ½ eiwit
• 2 el slagroom
• 1 groene bakbanaan, geraspt
• zonnebloemolie, om te frituren
Voor de persillade
• 1 teen knoflook, gepeld
• ½ bosje peterselie
• 50 ml olijfolie
Voor de knoflookroom
• 5 teentjes knoflook, gepeld
• ½ l volle melk
• 1 el crème fraîche
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.