Een mooi stuk vlees op tafel doet velen watertanden. En wat leent zich hier nou beter voor dan lamsrack? Precies. Verras je tafelgenoten met deze Antilliaanse versie met een heerlijk knapperige korst van bakbanaan. Dat wordt genieten!
1. Snijd met een scherp mes de lamskoteletten los. Snijd het vlees tussen de botjes weg, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Zet de stukjes lamsvlees zolang in de koelkast.
2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de koteletten 1 minuut per kant. Leg ze op een plank en bestrooi met zout, peper en naaldjes rozemarijn.
3. Doe de restjes vlees met het eiwit, de room plus zout en peper in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Bedek de buitenkant van de lamskoteletten met dit ‘gehakt’, rol strak op in plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
4. Neem de folie van de koteletten, haal ze door de banaanrasp, rol weer in folie en laat 20 minuten rusten.
5. Verwarm de oven op 175 °C.
6. Verhit de olie in een diepe pan en frituur de koteletten in 3 minuten krokant. Laat ze nog 5-8 minuten garen in de oven, dek af onder alufolie en laat 10 minuten rusten voordat je ze serveert.
Voor 2 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.