Lamsrack in bakbanaankorst

Lamsrack in bakbanaankorst

Een mooi stuk vlees op tafel doet velen watertanden. En wat leent zich hier nou beter voor dan lamsrack? Precies. Verras je tafelgenoten met deze Antilliaanse versie met een heerlijk knapperige korst van bakbanaan. Dat wordt genieten!

Bereiding

1. Snijd met een scherp mes de lamskoteletten los. Snijd het vlees tussen de botjes weg, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Zet de stukjes lamsvlees zolang in de koelkast.

2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de koteletten 1 minuut per kant. Leg ze op een plank en bestrooi met zout, peper en naaldjes rozemarijn.

3. Doe de restjes vlees met het eiwit, de room plus zout en peper in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Bedek de buitenkant van de lamskoteletten met dit ‘gehakt’, rol strak op in plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

4. Neem de folie van de koteletten, haal ze door de banaanrasp, rol weer in folie en laat 20 minuten rusten.

5. Verwarm de oven op 175 °C.

6. Verhit de olie in een diepe pan en frituur de koteletten in 3 minuten krokant. Laat ze nog 5-8 minuten garen in de oven, dek af onder alufolie en laat 10 minuten rusten voordat je ze serveert. 

Voor 2 personen.

  • 2 kleine lamsracks (à 180 g), ontvliesd (vraag eventueel je slager dit te doen)
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ eiwit
  • 2 el slagroom
  • 1 groene bakbanaan, geraspt
  • zonnebloemolie, om te frituren
  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief