Laksa met kip en garnalen

Laksa met kip en garnalen

Laksa is een ontzettend populaire soep uit Azië. Dit keer serveren we hem met kip en garnalen, maar een vegetarische variant is minstens zo lekker. Ga maar los met groenten! En heb je geen zin in kip? Gewoon lekker weglaten, maar verdubbel wel je portie garnalen. Geniet ervan, met volle teugen.

Bereiding

1. Breng de bouillon aan de kook en kook de kip hierin 25 minuten. Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Bereid intussen de Prima laksa LaMian zoals aangegeven op de verpakking. Schenk hiervoor 1 liter water in een ruime pan, voeg de zakjes uit de verpakking toe en roer goed door. Breng aan de kook.

3. Snijd de paksoi in grove stukken. Voeg de noedels uit de verpakking toe en laat 7 minuten doorkoken. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en gekookte garnalen toe.

4. Hak intussen de bosui in ringetjes.

5. Verdeel de laksa over de kommen, voeg de kip toe en garneer met de taugé en fijngehakte bosui.

Prima Taste Laksa La Mian
Deze Singapore Laksa La Mian noedels zijn klaar binnen 7 min. en bevat een kruidenpasta in plaats van een poeder. De noedels zijn aan de lucht gedroogd wat zorgt voor een robuuste en authentieke smaak.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 kipfilets
  • zout en peper
  • 2 pakjes Prima Laksa LaMian (à 185 g per pakje)
  • 1 paksoi
  • 100 g gekookte garnalen
  • 2-3 bosuien
  • 100 g taugé

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine