Lakrids Fine Liquorice Powder

Lakrids Fine Liquorice Powder

Ingredienten

De sensationele drop van Lakrids is geen gewone drop, maar drop gemaakt door een échte Deense dropliefhebber. De Deense Johan Bülow zet al 11 jaar zijn liefde voor zoethout op de kaart. Als echte dropfanaat besloot hij op zijn 18e om drop te gaan maken. Hij begon in zijn moeders keuken op het Deense eiland Bornholm. Zij was het ook die hem leerde niet zomaar iets te maken, maar iets ‘uit je hart’. En dat deed hij. 11 jaar later staat er een verrassend assortiment aan high-quality biologische dropproducten, die gemaakt worden in ‘de kleinste dropfabriek ter wereld’ in Kopenhagen. Naast zoete, zoute, pittige en fruitige drop, de fameuze drop met chocolade is er nu ook dropsiroop en droppoeder om mee te koken of je gerecht een finishing touch te geven.

Fine liquorice powder
Deze fijn vermalen zoethoutpoeder van biologisch zoethout wordt gestoomd en geperst. De smaak is aromatisch en mild, met een natuurlijke zoetheid. Het lost makkelijk op in dranken, zoals melk, koffie of olie en kan ook perfect gebruikt worden als garnituur op een dessert of in een saus.

Of gebruik dit poeder bij het maken van deze heerlijke Cheesecake met lakridsbodem en zwarte bessen gelei:
 
Bodem:
Pers de koekjes fijn en meng ze met de suiker en het zoethoutpoeder. Smelt de boter en meng het door het koekjesmengsel. Doe het koekjesmengsel in de bodem van een ingevette springvorm van ongeveer 22 cm in diameter. Leg de vorm in de koelkast. Zet de oven op 175 graden.
 
Vulling:
Klop de roomkaas met de vanillesuiker en de suiker in een kom. Voeg de eieren één voor een toe. Giet de vulling over de bodem van biscuit en zet in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen, eerst buiten de oven daarna een nacht in de koelkast.
 
Gelei:
Week de gelatine gedurende 10 minuten in koud water. Verwarm 1 dl zwarte bessensap in een kleine steelpan en smelt de geweekte gelatine erin. Roer om en laat het 10 minuten afkoelen. Giet voorzichtig de zwarte bessengelei op de taart en laat de gelei bezinken. Laat afkoelen.

Proef zelf maar hoe lekker het is, want bij de herfstbox van Food and Friends ontvang je nu een doosjee poeder cadeau t.w.v. €7,50!

Op zoek naar andere Lakrids producten? Ga naar de site van Lakrids of loop even binnen bij de Bijenkorf.
 

Voor 8 tot 10 personen:



Bodem:

• 200 gram biscuits

• 25 gram suiker

• 1 eetlepel Fine Liquorice Powder

• 100 gram gesmolten boter

 

 Vulling:

• 400 gram roomkaas naturel

• 3 theelepels vanillesuiker

• 1½ dl suiker

• 2 eieren

 

Gelei:

• 5 bladen gelatine

• 3 dl geconcentreerd frambozensap

 

Materiaal:

• Springvorm 20 cm

• Bakpapier


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief