Een perfect en snel gerechtje voor bij de borrel. Dip de kwarteleitjes met krapperige korstje in de Hollandaise saus!
1 Verhit de olie in een diepe, solide pan. Meng het selderijzout, de zure room en hollandaisesaus. Kook de eitjes ½ minuut, laat ze dan schrikken en pel ze. Wentel ze door achtereenvolgens de bloem, het geklopte ei en het broodkruim.
2 Als de olie tot 180 ºC is verhit (laat een klein blokje brood in de olie vallen; dat moet zachtjes sissen, naar het oppervlak komen en goudbruin worden in 30 seconden of gebruik een keukenthermometer), voeg de eitjes voorzichtig toe en frituur ze in porties in ongeveer 1 minuut goudbruin en krokant.
3 Geef de op smaak gebrachte Hollandaisesaus erbij en bestrooi met het bieslook.
4 personen
• 400 ml plantaardige olie
• 2 tl selderijzout
• 1 el zure room
• 3 el hollandaisesaus
• 12 kwarteleitjes
• 3 el bloem
• 1 ei, geklopt
• 50 g broodkruim
• geknipt bieslook, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.