Kwarteleitjes met hollandaisesaus

Kwarteleitjes met hollandaisesaus

Een perfect en snel gerechtje voor bij de borrel. Dip de kwarteleitjes met krapperige korstje in de Hollandaise saus!

Bereiding



1 Verhit de olie in een diepe, solide pan. Meng het selderijzout, de zure room en hollandaisesaus. Kook de eitjes ½ minuut, laat ze dan schrikken en pel ze. Wentel ze door achtereenvolgens de bloem, het geklopte ei en het broodkruim.

2 Als de olie tot 180 ºC is verhit (laat een klein blokje brood in de olie vallen; dat moet zachtjes sissen, naar het oppervlak komen en goudbruin worden in 30 seconden of gebruik een keukenthermometer), voeg de eitjes voorzichtig toe en frituur ze in porties in ongeveer 1 minuut goudbruin en krokant.

3 Geef de op smaak gebrachte Hollandaisesaus erbij en bestrooi met het bieslook.

4 personen

• 400 ml plantaardige olie

• 2 tl selderijzout

• 1 el zure room

• 3 el hollandaisesaus

• 12 kwarteleitjes

• 3 el bloem

• 1 ei, geklopt

• 50 g broodkruim

• geknipt bieslook, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!