Falafel, geeft ons het maar iedere week – en als het even kan met net een variatie waardoor je wordt verrast, zoals deze kurkumafalafel bijvoorbeeld. Makkelijk zat, en hartstikke lekker. Balletjes draaien is bijna rustgevend – je vergeet zo even de drukte van de dag – en als je klaar bent is het bakken en ernaar snakken. Geniet ervan, deze kurkumafalafels worden jouw nieuwe go to.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Meng alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) voor de falafel in een keukenmachine tot een stevige massa. Rol 12 balletjes van de mix en rol deze door de sesamzaadjes. Bak de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar. Serveer de falafel met hummus of voeg de fafalfelballetjes toe aan een groene salade.
Voedingswaarde per stuk kcal 97 vet 7 g koolhydraten 4,5 g eiwit 3,2 g
Voor 12 stuks
Bereiding 15 minuten
Serveertip: lekker met hummus!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.