Zien deze kruimeltaartjes met tomaat er niet snoezig uit? Dat is natuurlijk een dikke pluspunt, maar uiteindelijk draait het allemaal om de smaak. Nou, we kunnen je vertellen: die krijgt van ons een tienplus! En om het helemaal af te maken, kun wat ricotta van amandelmelk (zie onderaan het recept voor ravioli met ricotta & citroen) op de taartjes doen.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen door elkaar. Het moet een heel kruimelig deeg worden. Vet een aantal mini-taartvormpjes in met olijfolie en druk het kruimelige deeg in de taartvormpjes. Snijd de tomaten in plakjes en leg in elk taartvormpje twee plakjes tomaat. Besprenkel de taartjes met de olijfolie, het zout, zwarte peper, de oregano, kokosbloesemsuiker en chilivlokken.
3. Zet de taartvormpjes op een bakplaat 20 min. in de oven totdat de onderkant krokant en goudbruin is en de tomaat gekarameliseerd is. Garneer met wat verse rozemarijn.
Voor 5-6 personen. Bereidingstijd: 40 minuten
Deeg
Vulling
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.