Deze salade is een ware explosie van smaken: kruidige kruiden, zoutige zeekraal, heftige friszuur-zoete dressing, pittige kaas. Heerlijk bij geroosterd vlees of geroosterde vis. En ideaal als groene verleider op je Nadia & Merijn-buffet.
1. Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten.
2. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen.
3. Pureer met een staafmixer de knoflook, sumak, granaatappelmelasse en olie tot een dikke dressing.
4. Haal de blaadjes van de kruiden los en scheur de grote blaadjes wat kleiner. Haal de slablaadjes los en scheur ze wat kleiner.
5. Meng de kruiden met driekwart van de granaatappelpitjes, de slablaadjes, de rucola en de zeekraal in een grote kom of schaal.
6. Verkruimel de witte kaas erover (of trek de kaas in dunnen draadjes en verdeel erover), bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en druppel er wat dressing over.
7. Geef de rest van de dressing er apart bij om zelf naar smaak toe te voegen.
Voor 6 tot 8 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.