Kruidige salade met zeekraal en turkse kaas

Kruidige salade met zeekraal en turkse kaas

Deze salade is een ware explosie van smaken: kruidige kruiden, zoutige zeekraal, heftige friszuur-zoete dressing, pittige kaas. Heerlijk bij geroosterd vlees of geroosterde vis. En ideaal als groene verleider op je Nadia & Merijn-buffet.

Bereiding



1. Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten.

2. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen.

3. Pureer met een staafmixer de knoflook, sumak, granaatappelmelasse en olie tot een dikke dressing.

4. Haal de blaadjes van de kruiden los en scheur de grote blaadjes wat kleiner. Haal de slablaadjes los en scheur ze wat kleiner.

5. Meng de kruiden met driekwart van de granaatappelpitjes, de slablaadjes, de rucola en de zeekraal in een grote kom of schaal. 

6. Verkruimel de witte kaas erover (of trek de kaas in dunnen draadjes en verdeel erover), bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en druppel er wat dressing over. 

7. Geef de rest van de dressing er apart bij om zelf naar smaak toe te voegen.

 

Voor 6 tot 8 personen:

  • 1 granaatappel
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. sumak 
  • 1 dl. granaatappelmelasse
  • 4 dl. frisgroene olijfolie
  • 1/2 bos munt
  • 1 bos dille
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bos peterselie
  • 1 kropsla
  • 75 g rucola
  • 1 bakje zeekraal
  • 200 g witte Turkse kaas (of trekkaas, in potten bij de Midden-Oosterse winkel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief