Dit is een van de makkelijkste dingen om te maken, maar zó lekker: geroosterde kikkererwten. We kiezen hier voor een kruidige variant, met allerlei specerijen die je maar lekker vindt. Je kunt dus eigenlijk van alles kiezen: chilipoeder, komijn, gerookt-paprikapoeder, piment… Ga maar los! Overheerlijk in een geroosterde-kikkererwtensalade met frisse ingrediënten als komkommer, tomaat én augurk
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven.
2. Doe de geroosterde kikkererwten in een ruime schaal. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, bruine suiker en je favoriete specerijenmengsel, bijvoorbeeld ras el hanout (Marokkaans) of za’atar (mengsel van fijngemalen wilde oregano, sesamzaad en sumac). Hussel goed door elkaar en serveer.
Credits: Receptuur Jankees Roggeveen – Fotografie Willem Groeneveld
Gezonde snack
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.