Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur. Als lichtbruin, doe het vuur omlaag en de sjalotjes erbij.
Zodra het spek krokant is, mogen de spruiten en wat water erbij. Laat even afgedekt stomen en zet het vuur uit.
Pureer aardappels, roer eidooier, nootmuskaat, 1 tl mosterd, peper en spekmengsel erdoor. Kneed met bebloemde handen tot balletjes en vorm daar kroketten van. Bewaar half uur in de koelkast.
Meng in een kom het broodkruim met de salie. Doe de bloem in een andere kom en het ei in een derde.
Haal elke kroket door de bloem, doop in het ei en eindig met het broodkruim. Verhit een laagje olie in een grote pan. Bak in porties. Vermeng mosterd met mayo en geef erbij.
4 personen
• plantaardige olie
• 3 plakjes ontbijtspek, gesneden
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 250 g spruiten, gehakt
• 400 g aardappels, gekookt
• 1 eidooier
• 2 tl nootmuskaat
• 1 el grove mosterd
• hand broodkruim
• salie, gehakt
• 2 el bloem
• 1 ei
• 5 el mayo
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.