Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de ui en de hele tenen knoflook in een bakblik waar de kipstukken net in passen. Druppel er olijfolie overheen en leg de drumsticks erop. Druppel hier nog meer olijfolie overheen, voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Bak de kip in 50–60 minuten goudbruin in de oven. Het vlees moet loskomen van het bot.
Smelt de boter met wat olie in een grote pan en fruit hierin de plakjes knoflook goudbruin. Doe de prei erbij en smoor dit 15–20 minuten tot de prei zacht is. Roer de spinazie en crème fraîche erdoor.
Roer, zodra de spinazie is geslonken, de taleggio erdoor, voeg zout en peper toe en doe het deksel op de pan. Serveer de kip met de spinazie en ui.
4 personen
• 2 rode uien, in ringen
• olijfolie
• 4 drumsticks
• een paar takjes tijm
• klontje boter
• 6 teentjes knoflook, waarvan 3 in dunne plakjes
• 4 preien, in ringen van 1 cm
• 400 g babyspinazie
• 1 opgehoopte el crème fraîche
• 100 g taleggio, of een ander rond kaasje, in stukjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.