Kokosijs met roos & framboos

Kokosijs met roos & framboos

Deze combinatie is heel verfijnd en apart. De frambozen zorgen voor een verrassingselement op het moment dat je in deze lekkere romige kokosijsjes bijt. De smaken van roos en kardemom voeren je mee naar een Perzische rozentuin.

Bereiding

1. Doe de kokosmelk, het kokosvruchtvlees, de kokosnectar, het rozenwater, de kardemom en het vanillepoeder in een blender en pureer op hoge snelheid tot een glad en romig geheel. Verdeel de frambozen over de ijslollyvormpjes. Schenk het kokosmengsel over de frambozen en vul de vormpjes. Steek de stokjes erin. Zet 3 tot 4 uur in de vriezer, tot ze bevroren zijn. Doop de ijslollyvormpjes voor je ze gaat eten kort in warm water zodat de ijsjes eenvoudig los komen.  Je kunt ze een maand in de vriezer bewaren.

We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:

Voor 12 ijsjes

  • IJslollyvormpjes en -stokjes
  • 250 ml ongezoete kokosmelk
  • 80 g jong Thais kokosvruchtvlees
  • 2 el kokosnectar of zoetstof naar keuze
  • 1 tl rozenwater
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ tl vanillepoeder
  • 300 g frambozen

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief