Spiesjes, spiesjes, spiesjes, we gaan vandaag voor kippendijspiesjes! Lekker van de BBQ maar ook vanuit de grillpan is het een lekker stokje met kip. Marineer de spiesjes wel eerst minimaal 2 uur en maximaal 6 uur en je bent ready to grill. Geniet ervan!
1. Meng yoghurt, knoflook, gember, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma en cayennepeper en marineer hier minimaal 2 en maximaal 6 uur de stukjes kip in.
2. Laat de kipstukjes 5 minuten uitlekken op een rooster en rijg ze aan spiesjes.
3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte.
4. Gril de spiesjes rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat (kerntemperatuur 75 °C).
Voor 6 spiesjes
Voorbereiding: 10 minuten; Marineren: 2-6 uur; Afmaken: 15 minuten
Temperatuur: 200 graden/medium
Vuur: indirect, dus met platesetter en opvangbak
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.