Kip Kiev

Kip Kiev

Een vakkundig klaargemaakte kip Kiev zorgt altijd voor blije gezichten. Goede kwaliteit kip gevuld met heerlijke knoflookboter en verkruimelde, krokante bacon, in een jasje van goudgeel broodkruim – het kan gewoon niet missen. Dit is puur genieten, let alleen wel op dat je het de volgende dagen een beetje rustig aandoet.

Ingredienten



1. Bak de plakjes bacon met een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin en krokant zijn, en schep ze uit de pan. Pel de tenen knoflook, hak ze samen met de peterselieblaadjes fijn en meng ze met een snufje cayennepeper door de boter. Zet in de koelkast om hard te worden.

2. Vul de kippenborsten nu een voor een. Trek daarvoor het losse stukje filet dat aan de achterkant zit omhoog en maak er met een scherp mes een diepe inkeping in zodat je een zakje krijgt (hoe je dat doet zie je in dit filmpje)

Trek het zakje met je vingers open, snijd de boter in vier stukjes, duw een stukje in de opening en verkruimel er een plakje bacon bij. Klap het stukje filet terug om er een keurig, afgesloten pakketje van te maken. Herhaal dit met de 3 andere stukken kip.

3 Verhit de oven tot 180 °C/Gasovenstand 4. Doe de bloem in een ondiepe schaal, klop de eieren in een andere ondiepe schaal los en doe het broodkruim met een snufje peper en zout in een derde ondiepe schaal. Rol de kippakketjes eerst door de bloem, haal ze dan door het geklutste ei en laat ze even uitlekken, en druk ze ten slotte in het broodkruim om ze rondom een gelijkmatig jasje te geven.

4 Bak ze een paar minuten aan elke kant in een koekenpan met 2 cm zonnebloemolie op matig tot hoog vuur, of tot ze licht goudbruin zijn, leg ze op een bakplaat en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Je kunt het bakken in de pan ook achterwege laten en ze alleen 20 minuten in de oven bakken, maar dan moet je ze wel met een beetje olie besprenkelen. Ze worden dan niet zo mooi goudbruin, maar de smaak is er niet minder om.

5 Schil intussen de aardappels, snijd ze in grove stukjes en kook ze 12 tot 15 minuten in een pan gezouten kokend water of tot ze zacht zijn. Snijd de broccoli in stukjes en kook ze de laatste 8 minuten met de aardappeltjes mee. Laat de groenten uitlekken en uitwasemen, doe ze terug in de pan en stamp ze met een klontje boter en een snufje peper en zout tot puree.

Verdeel de puree over de borden en leg er bij elk een Kiev bovenop. Maak de spinazieblaadjes of rucola aan met een beetje olie en citroensap, en strooi ze losjes om de kip heen als garnering. Serveer er een partje citroen bij.

Voor 4 personen

– 4 plakjes doorregen gerookte bacon of gerookt ontbijtspek

– olijfolie

– 4 ontvelde kippenborsten van 150 g elk (ik haal ze bij de slager, met bot, maar het kan ook met filets)

– 3 el bloem

– 2 grote eieren, geklutst

– 150 g vers broodkruim

– zonnebloemolie

– 2 flinke handenvol verse

– bladspinazie of rucola

– 2 citroenen



voor de boter

– 4 tenen knoflook

– ½ bosje verse bladpeterselie (15 g)

– 1 snufje cayennepeper

– 4 klontjes boter (op kamertemperatuur)



Voor de broccolipuree

– 800 g vastkokende aardappels

– 1 broccoli

– 1 klontje boter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief