Jamie's kip fajita's

Bereiden

'Voor echte superfoodfajita’s gebruik je magere kipfilet. Het mooie is dat het een uitstekende bron van eiwitten is en dat ze de spieren sterk en gezond houden', Jamie Oliver.
 
1. Doe 1 eetlepel olie met de azijn, tabasco, oregano, het paprikapoeder en een snufje zeezout en zwarte peper in een kom. Pers de ongepelde tenen knoflook met een knoflookpers en roer ze erdoor. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in 1 cm dikke partjes. Snijd de kip in de lengte in 1 cm dikke plakjes. Schep de ui en kip door de marinade. Zet de kom minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast. 

2. Schroei de hele paprika’s en aubergine boven open vuur of in een grillpan op hoog vuur tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Leg de paprika’s in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat zo 10 minuten staan; trek dan het zwarte vel en de steeltjes eraf. Verwijder zaadjes en zaadlijsten. Trek het vel van de aubergine en snijd de uiteinden eraf. Snijd beide groenten in mooie plakjes van 2 cm en maak die aan met het sap van 1 limoen en een paar korianderblaadjes.

3. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

4. Bak de kip en ui met de heerlijke marinade 3 tot 4 minuten aan elke kant in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur, of tot ze gaar zijn. Schil de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel die met het sap van ½ limoen. Verwarm de tortilla’s 30 seconden in een droge koekenpan en houd ze warm onder een schone theedoek. Zet alles op tafel, geef de feta en overgebleven koriander er in aparte kommetjes bij en laat ieder zijn eigen fajita samenstellen.
 
Dit recept komt uit het boek 'Superfood voor familie en vrienden' van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 
 



Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!