Deze pannenkoeken zijn ontzettend lekker en je hebt maar een paar ingrediënten nodig om ze te maken. Kikkererwtenmeel is niet alleen makkelijk om mee te werken, het is ook glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten. Deze pannenkoeken zijn heel veelzijdig: ik vouw ze bijvoorbeeld rondom een vulling en eet ze dan als sandwiches. Als je geen kikkererwtenmeel in huis hebt, kun je het zelf maken met goed gedroogde kiemen van kikkererwten. Doe ze in je blender en hak ze fijn tot de kikkererwten in een fijn poeder zijn veranderd.
1. Maak de bietenraita: schep de biet, sjalot, knoflook, het limoensap en zout in een middelgrote kom door elkaar. Laat 10 minuten rusten. Schenk overtollige vloeistof die eventueel in de kom is ontstaan eruit. Schep de kokosyoghurt, olijfolie, munt en koriander er voorzichtig door. Voeg naar smaak zwarte peper toe en eventueel extra zout.
2. Maak de wortel-komijnsalade: snijd de wortels met een dunschiller in lange dunne linten en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, koriander, het citroensap, sinaasappelsap, chiazaad, komijnzaad en zout toe en schep om. Voeg naar smaak zwarte peper toe en eventueel extra zout.
3. Maak de pannenkoeken: meng het kikkererwtenmeel in de blender met de gefermenteerde groenten, het water, de kurkuma en het zout, tot je een glad beslag hebt. Voeg wat extra water toe als het beslag te dik is. Je kunt het beslag ook van tevoren maken en een nacht in de koelkast laten fermenteren.
4. Verwarm een gietijzeren koekenpan op matig vuur en voeg wat kokosolie toe. Schenk er 4 eetlepels beslag in en verdeel dat met de achterkant van een lepel over de bodem van de pan. Bak ongeveer 3 minuten tot de onderkant krokant en goudkleurig is. Voeg als dat nodig is wat extra olie toe aan de pan en keer de pannenkoek om. Bak nog 2 minuten of tot de pannenkoek ook aan de andere kant gebakken is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en herhaal tot je vier pannenkoeken hebt gebakken.
5. Leg op elk bord een pannenkoek en schep er 2 eetlepels bietenraita op, 2 eetlepels wortelkomijnsalade en een handje waterkers en microgroente.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:
Voor 4 personen
Bietenraita
Wortel-komijnsalade
Pannenkoeken
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.