Zodra er weer kersen in de winkel liggen, zijn wij er als de kippen bij. Maak er eens een frisse limonade mee. Heerlijk voor op een warme dag! Serveer in een hoog glas met lekker veel ijsklontjes.
1. Doe de kersen en fijne kristalsuiker in een pan met dikke bodem en voeg 500 ml kokendheet water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel in 10–15 minuten inkoken tot een jamachtige substantie. Draai het vuur uit.
2. Haal met een dunschiller de schil van een van de citroenen en voeg die toe aan de kersen. Voeg dan het sap van beide citroenen toe. Laat afgedekt 2 uur trekken.
3. Doe voor het serveren ijsblokjes in 8 glazen en vul ze voor de helft met de kersensiroop. Vul aan met spuitwater en serveer met schijfjes citroen.
Voor 820 ml
• 500 g kersen, ontpit
• 150 g fijne kristalsuiker
• 2 citroenen, plus schijfjes voor erbij
• spuitwater, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.