Op zoek naar een leuk én lekker alternatief voor die eeuwige appelflappen en oliebollen? Deze kaneelvlinders van bladerdeeg zijn heel makkelijk te maken en je hebt zo wel de smaken te pakken die zo kenmerkend zijn voor die traditionele Oud & Nieuw lekkernijen, maar niet al het werk. Bovendien zijn deze vlindertjes lekker knapperig, ze fladderen zo je mond in.
1. Rol de eerste lap deeg uit. Bestrijk het gelijkmatig met boter maar laat een rand van 1 cm onbedekt.
2. Bestrooi met suiker en kaneel. Dek af met de tweede lap bladerdeeg.
3. Rol het deeg vanaf twee kanten strak op naar het midden van het deeg.
4. Snijd hiervan parten van 2 cm breed en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak de vlinders 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Voor ca. 20 koekjes. Voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 min.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.