1. Mix de sojamelk, de maïzena, het gebroken lijnzaad, de kaneel, de suiker of de agavesiroop en het vanille-extract met een garde in een grote kom (het brood moet er helemaal in passen).
2. Verhit een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Dompel een sneetje volkorenbrood onder in het beslag.
3. Leg het brood voorzichtig in de koekenpan en leg intussen een volgend sneetje brood in de kom. Leg deze ook in de pan.
4. Bak de French toast 2 tot 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Draai ze om met een spatel.
5. Herhaal dit met de rest van het brood en ga door tot al het beslag op is. Serveer de French toast vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.
6. Garneer ze met toppings zoals vers fruit, noten, pindakaas of plantaardige yoghurt.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 3-4 porties (€0,80 P.P.)
Glutenvrij & sojavrij (mogelijk)
Bereiding: 15-20 minuten
- 200 ml sojamelk (of amandelmelk)
- 30 g maïzena
- 1 el gebroken lijnzaad
- 2 tl kaneel
- 1 el suiker of agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 2 el olie, om in te bakken
- 6-8 sneden (oud) volkorenbrood of glutenvrij brood
Topping
- fruit naar keuze
- fijngehakte noten
- 100% pindakaas
- plantaardige yoghurt
Tools