Kabeljauw curry

Kabeljauw curry

Deze kabeljauwcurry barst van liefde, precies zoals alle gerechten die chef Londen Loy maakt. Met oog voor detail, smáák, traditie en trots als hoofdingrediënten. De Surinaamse invloeden proef je terug, maar dan wel op the London way. Kortom: recepten met een ziel, om met zo veel mogelijk mensen te delen die je lief zijn.

Bereiding



1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Verhit wat zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit daarin al roerend de tomatenpuree, rode ui, knoflook, rawits, de koriander, trassi, gember, komijn en de kurkuma.


3. Voeg de tomatenblokjes en de palmsuiker toe en bak nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk erbij en laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

4. Voeg dan de kabeljauwfilet toe en laat nog ongeveer 5 minuten stoven tot de vis gaar is. Garneer met de groene kool en de tuinkers en serveer met de rijst.
 

Voor 4 personen

  • 350 g basmatirijst
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode rawit pepers
  • 15 g verse koriander
  • ½ tl trassi, fijngehakt
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 2 tl palmsuiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 1 groene kool, in fijne reepjes
  • tuinkers, ter garnering






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief