Deze Indonesische eiercurry zit barstensvol overheerlijke Oosterse smaken. Wat dacht je van grof gesneden citroengras in combinatie met koriander, gember en pindakaas? Serveer met een frisse komkommersalade.
1. Kook de eieren in kokend water hard met 1 theelepel kurkuma.
2. Meng alle ingrediënten voor de salade.
3. Bak de uienringen goudbruin in een beetje olie.
4. Pureer de sjalotsnippers, knoflook, gember en het citroengras in een blender met de olie. Verhit deze pasta al roerend in een wok. Voeg de rest van de kurkuma, de pindakaas en de bouillon toe. Laat 5 minuten zacht koken.
5. Roer de koriander erdoor en schep de saus over de eieren.
Heerlijk geserveerd met witte rijst of Nasi Goreng. Liever vegatarisch? Kies dan voor Jamie’s Gado Gado.
2 personen
• 4 eieren
• 4 tl kurkuma
• 1 ui, in dunne ringen
• 2 sjalotjes, grof gesnipperd
• 2 tenen knoflook, gepeld
• duimgroot stukje gember, geschild
• 2 stengels citroengras, grof gesneden
• 2 el olie, plus extra voor het bakken
• 2 el pindakaas met stukjes noot
• 200 ml groentebouillon
• handvol korianderblaadjes
Komkommersalade
• ½ komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd, vruchtvlees in plakjes
• 1 el rijstazijn
• 1 tl fijne kristalsuiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.