Ijsje met likeur

Ijsje met likeur

Bereiding

Wie wel eens op vakantie in Valencia is geweest, herinnert zich vast de kleine stalletjes waar horchata wordt geserveerd. Dit shake-achtige zomerdrankje gemaakt van aardamandelmelk brengt de Valencianen verkoeling op warme dagen. Achter de naam van dit drankje, die de basis vormt voor Licor 43 Orochata, gaat een eeuwenoude legende schuil. Jaren geleden bracht de koning van Aragon, beter bekend als Jaime el Conquistador, op een hete zomerdag een bezoek aan Valencia. Dorstig betrad hij een taverna waar een jonge dame hem een glas horchata aanbood. “Wat is dit voor lekkers?” vroeg hij het meisje, waarop zei antwoordde dat het aardamandelmelk was. “Dit is geen melk, maar goud (oro), lief meisje (chata)!” riep de koning uit. Licor 43 Orochata werd in 2016 gepresenteerd en was de eerste innovatie van het familiebedrijf dat sinds 1924 in het Zuid-Spaanse Cartagena is gevestigd. Zoals ook bij de 43 ingrediënten van Licor 43 Original blijven de exacte ingrediënten van Licor 43 Orochata geheim.
 
Zomers tussendoortje
Op warme zomerdagen brengt Licor 43 Orochata zachte verkoeling. Dit ijsje op basis van de likeur is net zo zacht, maar nog nét iets koeler. En in tegenstelling tot de likeur mogen we je de bereiding en de ingrediënten van het nieuwe ijsje wél verklappen.
 
Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en klop het geheel met een garde totdat een egale en romige structuur ontstaat. Giet het geheel daarna in de ijsvormpjes en doe deze in de diepvries. Voor wat extra kleur in je zomerse ijsje, kun je ook nog een aardbei in partjes snijden en de partjes toevoegen. Een nacht (6 à 7 uur) geduld en je Orochata ijsjes zijn klaar! Met deze Mediterraanse verrassing op een stokje waan je je even in Zuid-Spanje. Perfect voor een warme zomermiddag of als toetje na de BBQ. 

Dit recept is van Licor 43.

Voor 4 ijsjes:

  • 70 ml Licor 43 Orochata
  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 70 ml room
  • 20 gr witte basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel
  •  

Om het ijsje te maken heb je ijsvormpjes nodig, een diepvries en standaard keukengerei


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief