Deze salade is het lekkerst als je de mosselen er nog warm aan kunt toevoegen, zodat ze lauw zijn als je de noedelsalade eet. De hartigheid van oestersaus, vissaus en hoisin, met zoete palmsuiker en fris limoensap zorgen ervoor dat alles een eindje boven zichzelf uit stijgt.
2 personen
VOOR DE THAISE MARINADE
• 4 eetl. olijfolie
• 70 ml vissaus
• 40 ml oestersaus
• 40 ml hoisinsaus
• 30 gram palmsuiker, geraspt of verkruimeld
• 15 gram gember, geschild en fijn geraspt
• 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in fijne blokjes
• geraspte schil en het sap van 2½ limoenen
• 20 mosselen
• 120 gram glasnoedels
• 2-3 stronkjes little gem, in fijne reepjes
• 2 eetl. fijn gesneden munt
• 2 eetl. fijn versneden koriander
• 50 gram geroosterde gezouten
cashewnoten
• paar takjes mosterdkers of
Japanse mosterdsla (mizuna)
Benodigdheden
• grote stoommand
(Aziatische supermarkt)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.