Een variatie op iets wat een zomerklassieker is geworden: watermeloen, olijven en feta, met komkommer in de hoofdrol als saladegroente. Je kunt de feta vervangen door blokjes halloumi, en munt in plaats van basilicum. Ook lekker met wat zuurdesemcroutons!
4 personen | Voorbereiding 25 minuten + bereiding 15 minuten
• 200 g feta, uitgelekt, in blokjes van 3 x 3 cm
• 5 el extra vergine olijfolie
• 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
• 50 g Griekse zwarte olijven, zonder pit
• 1 tl gedroogde oregano (of de blaadjes van 5 takjes)
• ½ tl gedroogde chilivlokken
• 1 tl milde honing
• 2-3 el rodewijnazijn
• 700 g watermeloenvruchtvlees (zonder schil), in stukken
• 1 middelgrote komkommer, geschild, zaadjes verwijderd, in plakjes
• 1 kleine granaatappel, alleen de pitten
• 1 tl sumak (naar wens)
• kleine handvol basilicum, grote blaadjes in reepjes
• zout
• vers gemalen zwarte peper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.