Maiskolven met raita en mangochutney

Maiskolven met raita en mangochutney

Alice Hart: ‘We doen een keer wat anders met verse mais, want ik neem aan dat je in deze tijd van het jaar wel genoeg simpele, zomerse maiskolven met boter hebt gegeten en klaar bent om op avontuur te gaan. Misschien gaat het voor sommigen een stapje te ver, maar als je ervan houdt, raad ik je aan om op het laatste moment een klein beetje verkruimelde feta of gezouten Cypriotische ricotta op de maiskolven te doen.’

Ingredienten

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de maiskolven op afstand van elkaar in de hete oven, rechtstreeks op het rooster in het midden, met bladeren en draden en al. Rooster ze 25 minuten. Haal ze met een ovenwant uit de oven, wikkel ze alle vier in een theedoek en laat ze 10 minuten liggen, zodat ze nog iets gaarder worden in de bladeren.

3. Spreid ondertussen de geschaafde amandelen uit in een braadslee en rooster ze 3 minuten in de oven. Strooi het hennepzaad erover en zet ze nog 2-3 minuten in de oven, tot de noten en zaden licht geroosterd zijn.

4. Rooster het komijn- en korianderzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan; voeg na 30 seconden het kerriepoeder toe. Maal het mengsel in een vijzel. Roer de helft van de geroosterde amandelen erdoor en doe de rest in een mengkom. Roer de gedroogde munt, mayonaise, yoghurt, mangochutney en het limoensap door de amandelen in de mengkom, zodat je een saus krijgt. Voeg een beetje zout en peper toe. Spreid de verse munt en koriander uit op een bord.

5. Verwijder de zijdeachtige draden van de maiskolven en vouw de bladeren helemaal naar onderen, zodat je een handvat krijgt. Bedek de maiskolven lichtjes met de yoghurtsaus; gebruik een lepel om de saus over de maiskorrels te strijken. Rol de kolven voorzichtig door de verse kruiden tot ze rondom bedekt zijn. Leg ze op een platte schaal. Strooi het noten-zadenmengsel erover en strooi tot slot de bewaarde blaadjes kruiden erover.

Voor 4 personen als bijgerecht

Voorbereiding 15 minuten; Bereiding: 30 minuten

  • 4 grote maiskolven, bladeren intact
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g gepeld hennepzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 1½ tl middelscherp kerriepoeder
  • ½ tl gedroogde munt
  • 3 el mayonaise
  • 3 el naturel yoghurt
  • 1½ el mangochutney
  • scheutje limoensap
  • handvol blaadjes munt, grofgehakt,
  • kleine blaadjes bewaard voor de garnering
  • handvol blaadjes koriander, grofgehakt,
  • kleine blaadjes bewaard voor de garnering
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief