Hazelnoottruffels

Hazelnoottruffels

Bereiding

Deze truffels zijn een ultieme verwennerij! Het maken van deze chocotruffels is even een kliederwerkje, maar je hebt daarna wel een heerlijke snack of traktatie in handen. 

1 Verhit de slagroom en suiker op laag vuur tot het mengsel aan de kook komt. Laat 1 minuut zacht koken en neem dan de pan van het vuur. Laat de room een paar minuten afkoelen. Roer de likeur erdoor en houd zolang apart.

2 Doe de chocolade en boter in een kom, schenk het roommengsel erover en wacht een paar minuten. Roer er dan een gladde en glanzende massa van. Voeg een snufje zout toe en laat het mengsel afkoelen. Dek het dan af en bewaar het in de koelkast tot het stolt – dat duurt ongeveer 2 uur.

3 Doe de gemalen hazelnoten in een ondiepe kom. Schep theelepels van het gestolde chocolademengsel en rol er balletjes van. Rol ze door de gemalen hazelnoten en bestuif ze met cacao.

Per portie 120 kcal, 10 g vet (4,5 g verzadigd), 1 g eiwit, 8 g koolhydraten, 8 g suikers

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten


 

Voor ca. 20 truffels

• 150 ml slagroom

• 50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker

• 1½ el Frangelico (of andere goede hazelnootlikeur)

• 150 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), zeer fijn gehakt

• 25 g zachte roomboter

• 75 g gemalen hazelnoten

• cacao, voor het bestuiven



 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine